Wednesday, October 22, 2008

Veckan efter...

Veckan efter budgetdebatten-alla är trötta, men fick vi fram vad vi ville.? Delvis, jag tror att alla som lyssnade ändå förstod Alliansens svek mot barnen, de arbetslösa, de gamla,mmm. Men utanför fullmäktigesalen, i Rågsved, i Enskede - ja över hela staden går det vi säger verkligen fram. Jag tror inte det, i alla fall inte i den omfattning som vi skulle önska. Men "Barnens lilla röda" har gått hem. Vi har fått jättemycket sympati för att ett parti för första gången så tydligt gjort en budget utifrån barnens perspektiv.
Det är också veckan efter s och mp.s misslyckade utspel. Många tycker att vi ska anställa Mona Sahlin som PR-ansvarig. Hon lyckas verkligen med att ge vänsterpartiet maximalt positivt utrymme i media. Sorgligt bara att hon också lyckades få oppositionen att framstå som maximalt oenig. Julafton för alliansen.
Det är också veckan efter ett jättepositivt beslut-vi ska ha en "Deltagande Demokratikonferens för kvinnor" . Vi ska bjuda hit kvinnor från alla våra projekt (dvs Vänsterns Internationella Forum, VIF) i hela världen för att utbyta erfarenheter om kvinnors mobilisering. Alla som är intresserade av jämställdhetsfrågor - skriv upp oktober 2009 i era kalendrar. En annan rolig sak-den 8.e november är det Stockholmsdagen igen. I år har vi temat "Barn i stan"-stor barnverkstad, debatt om V.s skolplan, och mycket annat.