Thursday, May 15, 2008

avknoppning är olagligt

Både statskontoret och SKL konstterar att avknoppning av kommunala verksamheter strider mot kommunallagen.
Ändå fortsätter alliansen i Stockholm att fortsätta uppmana (utöva utpressning på) de anställda för att de ska knoppa av kommunala verksamheter och bli egna företagare.
Politiker som är beredda att med nästan vilka medel som helst sätta åt "bidragsfuskare" (obs inte skattefuskare), som förespråkar hårdare tag mot ungar som inte följer regler i skolan, de är beredda att bryta mot lagen och göra urusla affärer genom att sälja ut kommunal och statlig egendom till reapriser bara de får igenom sin dogmatiska privatisering.
När det gäller skolan börjar det bli pinsamt. I Stockholm börjar skolan mer likna vilda-västern, där ingen, allra minst skolborgarrådet, har någon som helst kontroll. Några aktörer gör stora vinster, utbildningsförvaltningen försöker desperat stoppa några av de värsta avarterna, bl.a en förskola där ägaren dömts för ekonomisk brottslighet. Kommunens inspektion av de privata förskolorna är obefintlig.
Till och med jan Björklund börjar nu få kalla fötter när det gäller skolan och antyder att han nog vill få bort i alla fall de värsta odemokratiska religiösa privatskolorna.
Men vilka oegentligheter, vilka skandaler ska behöva inträffa innan Alliansen gör ordentliga inspektioner av alla privata förskolor, skolor, äldreomsorg och anna avknoppad/privatiserad verksamhet.