Friday, August 24, 2007

Tillbaka i stadshuset

Vårt sista fullmäktge före sommaren handlade om att sälja ut Centrumkompaniet. Det handlar inte bara om en ekonomiskt vansinnig affär. Det handlar om vem som har makten över vårt gemensamma offentliga rum. Kommer vi att få prata om sociala orättvisor i Skärholmens centrum när det blivit privatägt, kommer vi att kunna dela ut flygblad i Rinkeby centrum, kommer miljörörelsen att få ha möten om trängselavgifter i Ringen. Vem som äger vårt offentliga rum handlar om demokrati, det handlar om vem som äger Stockholm.
Alliansen fortsätter att sälja ut Stockholm med en rasande fart. Samtidigt som vi protestera och mobilisera mot alla tokutförsäljningar som nu genomförs måste vi också prata om vilket Stockholm vi vill ha. Hur skulle Stockholm kunna se ut om Vänstern styrde. Det ska vi diskutera i ABF-huset den 6 oktober. Vi kommer att ha seminarier, work-shops, filmvisning, verkstäder, utställningar...
Sedan går vi till kvartersbion Hornstull där vi ska ha en stödkväll för att rädda kvartesrbion med artister, mat, mingel, film, mm. Vill du ha nyhetsbrev om Stockholmsdagen gå in på stockholmsdagen07@gmail.com.

Slutligen, demokratin sitter trångt på många håll i världen. I Turkiet har det varit val. Många ser valresultatet som ett steg framåt för demokratin, men trots protester från EU-parlamentariker och andra så vägrar inrikesministern att att upphäva beslutet att avsätta borgmästaren Abullah Demirbas, som avsattes enbar för att han , helt i enlighet med Köpenhamnskriterierna, har översatt kommunala handlingar och kommunal information till olika minoritetsspråk.
Ett djupt odemokratiskt beslut som alla, ine minst vi som är kommunalpolitiker, bör protestera mot.
Kopiera gärna det brevet som jag skrev till Turkiets inrikesminister.
ann- margarethe