Tuesday, May 29, 2007

Framtidens Stockholm

Gårdagens fullmäktigedebatt handlade mycket om den överenskommelse som främst s och m gjort med näringslivet om vilka åtgärder som behövs för att Stockholm ska bli en attraktiv stad för företagare och besökare.
Det är inte fel att ha en överenskommelse med Handelskammaren om förbättringar för företagen. Frågan är hur överenskommelsen ser ut. Och varför är det självklart att utvecklingen av Stockholm till norra Europas ledande finansplats är viktig för att småföretag ska vilja etablera sig här.
Vill inte människor som flyttar till Stockholm för att etablera företag eller för att jobba i alla de nya företag som förmodas etblera sig här ha bra brnomsorg, bra skolor och kollektivtrafik och billiga och bra bostäder.
Skulle inte Stockholm bli en av världens intressantaste städer om vi är en ledande miljöstad, en stad utan hemlöshet, en stad som präglas av att människor från hela världen lever och arbetar här, men där rasism och diskriminering inte förekommer.
Stockholm skulle kunna bli en av ärldens mest spännande kulturstäder, där kulturen är tillgänglig för alla och inte bara för en liten välbeställd grupp.
En sådan stad skulle vara attraktiv för alla att bo i och att besöka.
Hur ska vi skapa en sådan stad. Det ska vi bl.a annat diskutera på Stockholmsdagen den 6 oktober på ABF-huset i Stockholm.
jag hoppas att vi ses då
Ann-Margarethe